Crocodile Trophy 2008
Verslag rit 9: Cooktown - Ayton (UPDATE!) PDF Print E-mail

Na een verblijf op een camping in de omgeving van Cooktown worden we ’s morgens aan de haven verwacht voor de start. Op de plaats waar Capt. Cook voor het eerst voet op Australische bodem zette wordt de start gegeven.

Het eerste gedeelte wordt aangekondigd als geneutraliseerd owv veiligheidsreden. Al snel blijkt echter de groep in 2 te scheuren. In de tweede groep neemt Belgian Power de kop om iedereen veilig tot aan depot 2 te brengen.

Vanaf hier begint het echte werk van de dag. De asfalt maakt plaats voor de gravel en de klimmetjes worden venijniger. Het is de befaamde crab-track die ons voorgeschoteld wordt. Venijnig is hier zelfs met momenten te verbloemend. Eens de crab achter de rug staat een technisch onderdeel, de zig zag op het menu. Afdalingen met diepe gleuven, hellingen om de fiets aan de hand te nemen en omhoog te duwen... voorzichtigheid is de leidraad tijdens dit onderdeel van de Crocodile Trophy. De gevreesde afdaling in Wujal Wujal en de laatste depot van de dag wacht ons op. Alleen maar tevreden gezichten aangezien we zonder kleerscheuren dit gedeelte doorstaan hebben.

Lees meer...
 
Verslag rit 8: Laura - Cooktown (UPDATE!) PDF Print E-mail

De eerste kilometers zijn zoals aangekondigd vrij goed bereidbaar. Tot depot 1 staat de D’Store train op rails en verloopt het allemaal vlot voor de drie. Na depot 1 krijgt Kristof een dipje en moet even de rol lossen. Hij kan echter rekenen op de ploegmaats die hem vakkundig uit de wind zetten. Ploeteren door het mulle zand, het juiste spoor zoeken.... door Battle Camp. Langzaam maar zeker, met depot 2 in zicht, beginnen  Kristof’s benen weer vlot rond te draaien. 

Het dippende-virus slaat echter over op Bart.  Ook hij weet het moeilijke moment te boven te komen door een periode van relatieve rust in te bouwen. De rood gekleurde heuvels op en af  in het spoor van de mates. Aan de horizon een puntje zichtbaar... depot 3 kondigt zich aan.  Verfrissende drank [red bull & cola] geven ons een extra boost om er weer tegen aan te gaan.

Lees meer...
 
Belgian Power in Actie 2! PDF Print E-mail

 
Verslag rit 7: MT MULGRAVE – LAURA 148KM PDF Print E-mail

VERSLAG MAANDAG 27 OKTOBER 2008 MT MULGRAVE – LAURA 148KM

Het is 1 van de zwaarste ritten van de Crocodile Trophy 2008. Veel mul zand en corrugations. De temperaturen lopen hoog op vandaag. Broeierig heet wordt het.

Luc heeft beslist om te starten vandaag. Iedereen is ongerust maar spreekt dit niet uit. Bart en Kristof hebben beslist om bij Luc te blijven, de hele rit, hoe ver hij ook geraakt.

Aan depot 1 verschieten Walter, Jan en Kim zich een bult; in 1h 11min staan Luc, Kristof en Bart en hebben reeds de eerste 30km afgelegd. Toch maar een verbeten blik op het gezicht van Luc. Ongeruste blikken van het support-team worden te niet gedaan aangezien het wel blijkt te gaan Ze stoppen even om te eten en te drinken om nadien met volle moed terug te vertrekken.

Lees meer...
 
Verslag rit 6: CHILLAGOE – MT MULGRAVE 120KM PDF Print E-mail

VERSLAG ZONDAG 26 OKTOBER 2008 CHILLAGOE – MT MULGRAVE 120KM

Het is weer een vliegende start geworden; het eerste stuk is gravel en asfalt, Luc en Bart zijn mee in het tweede groepje. Aan de eerste depot missen we Kristof, weeral een lekke band. Even de frustraties eruit schreeuwen en hup met de geit.

Kristof rijdt zijn eigen tempo en doet dat verdomd goed. Bart en Luc blijven in het groepje vooraan en daar draait alles goed.

Even voor depot 3 loopt het verkeerd. Luc zoekt een ander spoor in het mulle zand en Raf De Bakker rijdt achter Luc in. Luc wordt over zijn stuur gekatapulteerd. Raf  heeft schade aan de fiets maar kan doorrijden. Op het moment dat Luc wil rechtstaan voelt hij dat er iets verkeerd is met zijn schouder. Toch probeert hij nog verder te rijden, tevergeefs want na een drietal kilometer raakt hij niet meer vooruit van de pijn. Hij moet te voet verder. Gelukkig was het nieuws overgebracht naar depot 3, Jan en Kim gaan Luc tegemoet. Ze zien hem afkomen met de fiets in de hand en beseffen direct dat het ernstig is. Schouder uit de kom. Jan en kim hebben in de first aid kit Iboprofen zitten en geven Luc alvast 600mg om toch een beetje de autorit naar depot 3 te verdragen.

Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 4
Powered By Granville Bikes en D'Store