De Crocodile zit er op! (UPDATE!) PDF Print E-mail

Chillagoe – Mt Mulgrave ... in 2006 een honorabele etappe kende voor mezelf een afknapper van jewelste. Bij een spoorwissel achteraan vol aangereden, weggekatapulteerd, rechterschouder en aangezicht vol in het grind .... samen met Raf rechtkrabbelen. Raf’s achterderailleur verbogen ... en er was wat mis met m’n schouder! Terug op de fiets geklauterd ... mijn rechterarm weigerde dienst. Bart wist direkt dat er iets niet in de haak was. Ik opteerde verder te fietsen, Bart ging ons supportteam wat verderop verwittigen. De pijn was niet te harden, sturen ging moeizamer. Voet aan grond, niet meer kunnen starten, hulp van een voorbijsnellende biker inroepen ... me een zetje geven om terug te kunnen starten ... Pijn neemt alsmaar toe ... Jan en Kim duiken met onze 4x4 op als verlossing. Jan werpt de Nissan Patrol in de kant, Kim komt toegesneld ... Jan biedt me steun ... het wordt me zwart voor de ogen, zak neer in de armen van Jan. ‘Over en uit’ flitst het door m’n hoofd.

Jan geeft me een plaatsje in de wagen, Kim geeft me pijnstilling ... op naar de bevoorradingspost alwaar de dokter kan verwittigd worden. Ik krijg van velen goede zorgen. Jan, Kim, Walter en ondertussen ook Kristof geven het beste van zichzelf. Heinz probeert Gerhard te bereiken, arts Bernd is op komst. Minuten duren uren, pijn blijft niet te harden ... spieren rond m’n rechterschouder spannen zich ...Bernd komt toe, stelt rustig een diagnose, geen breuk, wel luxatie. Temidden van de desolate Outback dient Bernd een schouderrelocatie uit te voeren. Kim, Jan en Kristof, Bart en Walter houden het handelen van Bernd nauwgezet in het oog. Jan en Kim zorgen voor een deftige ontsmetting ter plaatsing van een infuus, Bernd levert mooi prikwerk, ik krijg wat Valium ingespoten ter spierrelaxatie, infuuslijn wordt opengehouden om bij ev. collaps snel te kunnen ingrijpen. Bernd tilt zachtjes m’n rechterarm naar boven en naar achteren ... Well done! Gut gemacht! Alles terug op de juiste plaats, pijn ebt weg. Samen met Kim en Bernd in de wagen van Heinz ... naar Mt Mulgrave.

In de wagen aanhoort Kim mijn vraag naar ‘going on with the bike’ als een ijlen onder valium. Kim wijkt geen meter ... observeert me nauwgezet en vraagt voortdurend of het gaat. Kim biedt een hand, een mooi gebaar van niet aflatende steun aan een ‘broken man’. Eenmaal in Mt Mulgrave kan ik rekenen op support in de overtreffende trap. Walter, Kristof, Jan, Bart en Kim leveren SCHITTEREND werk. Dit herhaalt zich gedurende de volgende dagen telkenmale opnieuw. M’n vraag om verder te fietsen wordt in groep besproken, Kim laat haar stekeltjes zien ... zij heeft Hilde beloofd goed op mij te letten.

De volgende ritten worden in team afgelegd. Bart en Kristof wijken geen meter. Persoonlijke ambities worden opgeborgen, teamspirit groeit kilometer na kilometer. Geen inspanning is hen te zwaar, geen moeite teveel ... allen blijven zich volledig geven! Bij aankomst in Cooktown wordt het me even teveel. Tranen van geluk en ontlading. Als ik de eindstreep haal is dit enkel aan deze prachtmensen te danken!  Ik ben apetrots op deze teammates en ben hen onnoemelijk dankbaar voor wat zij hier gepresteerd hebben. Jan en Walter en Kim trekken deze lijn door in de hulpverlening naar anderen toe. Tijdens het fietsen nemen we menig fietser mee op sleeptouw. Bikers en support van Belgian Power .... over de grenzen van het team heen. Menig bedankje vanwege anderen is ons deel. Dit ... dit maakt dit kleine maar o zo waardevolle team zo groots.

Walter, Kristof, Jan, Kim en Bart ... dit avontuur dat veel onheilspellends in zich had, is voor mezelf uitgegroeid tot een grootser resultaat dan 2 jaar geleden! Een stevige knuffel lukt me nog niet maar weet wel dat jullie in mijn hart gebeiteld zitten! Dankzij jullie is de voorbije CT weer uitgegroeid tot een waardevol teamgebeuren! Een welgemeende dank!

Zelfs met vervaarlijke doornen is en blijft een roos een prachtbloem die menig hart sneller doet kloppen. Het met hindernissen bezaaide CT parkoer laat jullie in alle eenvoud schitteren, als een bloedmooie roos in dit zonovergoten Down Under!!!

 

A broken man .... has becoming a very happy man!

 

Aan jullie allen, beauty’s .... thanks with love!

 

The beast

 

 

 
Powered By Granville Bikes en D'Store