Verslag rit 5: Chillagoe - Chillagoe (UPDATE!) PDF Print E-mail

Rit 5: Chillagoe - Chillagoe 

 Luc had 3 lekke banden te verwerken deze rit! De laatste 5km van de rit fietste hij op zijn velg verder wegens geen materiaal meer! Bart had vandaag een zware dag. Maar dat is maar normaal na de knappe prestatie van gisteren. BelgianPower eindigde gegroepeerd.

In de rubriek Crocodile trophy LIVE kan je de verslagen van de voorbije 4 ritten lezen! 

 Rituitslag 

 

53

11

Luc Gielen

+ 55.15

54

17

Kristof Vanspauwen

+1.01.57

55

24

Bart Decroubele

+1.01.57 

 G.C

42

9

Luc Gielen

+ 4.49.35

44

21

Bart Decroubele

+5.04.41

51

14

Kristof Vanspauwen

+5.49.11

 

 ‘FLAT STAGE ON A GOOD ROAD’ ofte vlammen geblazen!

Na een snurkvolle nacht relaxed ontwaken daar er niet verhuisd dient te worden. Kim, Jan en Walter hebben nu een moment van verpozing daar support tijdens deze etappe niet toegestaan is. Kim mag mee met een officiële supportcar om wat foto’s en filmbeeldjes te schieten. Jan kan wat bijslapen ... de voorbije nacht heeft hij een rustiger maar ongemakkelijk plekje opgezocht en dit bood niet echt het verhoopte resultaat. Walter gaat de omgeving wat verkennen. De camping biedt in de loop van de dag nog mogelijkheid tot wassen. Onze Gonso en Lafuma kleding is echt wel aan een sopje toe.

Om 09u neemt een official car ons zowat 2 km op sleeptouw, eenmaal op gravel kan de hel losbreken. Ikzelf kan me handhaven in de 2de groep tot aan het keerpunt. Bart en Kristof volgen wat verderop. Als de toppers even versnellen wordt het aanklampen al snel lossen. Het ziet er naar uit dat Peter Geldhof mijn maatje zal worden van de rest van de dag.  Vermits na het keerpunt het weer 50 km op dezelfde weg terug verloopt kan eenieder de voorsprong op een volgend groepje inschatten.  Achtereenvolgens volgen Eric Vanderaerden, Guy Lemmens, Patrick Vangelder, Bart en Kristof, Erik Goeleven al op enige afstand. Peter en ikzelf zullen dus de klus moeten klaren. We pikken nog een paar bikers op en laten ze prompt achter. Alles verloopt naar wens tot zowat 1 km van depot 3 op 25 km van de finish. Eerste lekke band, Peter alleen verder, bandenwissel verloopt niet echt vlotjes ... Terug alleen op pad ... tot zowat 3 km verder de band weer leegloopt.  Wissel ... laatste reserveband moet er aan geloven. Ondertussen is Eric al voorbijgereden ... het gaat moeizaam daar hij nu wel zelf moet werken ;-). Nu maar achtervolgen geblazen! Op zowat 7 km van het eind Eric terug in’t vizier ... en weer goed op dreef! Tot er weer een band leegloopt alle hoop op een degelijke prestatie wegblaast! Geen reserveband meer, geen externe assistentie toegestaan ..... dit wordt dus nog kilometers lang lopen! Guy passeert en blaast wat extra lucht in de band mbv een CO2 patroontje. Het is vechten tegen de bierkaai .... het volstond voor 500 meter. Dan maar noodgedwongen verder op een velg met platte band! 6 km aan 17 tot 20 km/u met een zwiepend achterwiel. Ik durf er niet aan te denken als het achterwiel begeeft. Roel Paulissen komt op in mijn gedachten .... hij beëindigde ook een etappe in de Cape Epic op een velg zonder band. Zo fietsen ontlokt wel heel wat bekijks en levert heel wat bemoedigende woordjes op. We halen de finish .... met een ongeschonden wiel! Dit DT Swiss wiel heeft nu wel zijn sterkte bewezen. Ondanks de lichtheid, met oa DT Swiss 190 naaf, oersterk! Yvan (Guru Sport) mag gerust fier zijn op product en wielenbouwer. 5 km over gravel, 1 km over asfalt ... op een lekke band gaf dit wiel geen krimp. Als een Zwitsers uurwerk ... feilloos!!!

Wat later komen Bart en Kristof zij aan zij over de eindmeet ...  We zien er allen behoorlijk gehavend uit ... en dat na een ‘flat stage on a good road’??? We moeten de hel nog induiken .... het laat de ergste averij vermoeden. 
 
Powered By Granville Bikes en D'Store