Verslag rit 4: Gunnawarra Lagoon - Chillagoe PDF Print E-mail

 Een warrige start door mul zand zorgt al voor een eerste schifting binnen de eerste kilometer. We misten de aansluiting met de 2de groep. Erik Goeleven werkte mee in een poging alsnog aansluiting te vinden. Eric Vanderaerden is nog niets van zijn sluwheid verloren ... maant iedereen aan mooi rond te draaien maar geeft zelf geen trap teveel.  Bart Vancayzeele en Bart sluipen meter bij meter weg van ons, ik laat een gat vallen ... Gaan ze nu uit hun schulp komen? Neen, dus! Wel anderen aanmanen mooi rond te draaien! Tot tweemaal toe probeer ik alleen de kloof te dichten. Het was vechten tegen de bierkaai ... terug laten afzakken ... en de huid volgescholden krijgen door Eric en Jos!

Bart in het 2de groepje, ikzelf in het derde en Kristof net achter ons. Ik zal vandaag nog uurtjes in het gezelschap vertoeven van Erik Goeleven, Eric Vanderaerden en Jos Kerkhofs.

Aan depot 2 maant Eric en Jos iedereen aan te wachten .... Eric moest plassen. Orders worden nageleefd daar het sneller fietsen is in groep dan alleen. Iets later wacht ons nog een zandstrook. Menig biker heeft het erg moeilijk in los zand. We lopen nu bikers in van de 2de groep. Erik Goeleven krijgt het wat moeilijker ... niet verwonderlijk gezien het geleverde kopwerk. Plots maakt Jos een schuiver in ’t los zand, 5 bikers  (waaronder ikzelf ) staan geparkeerd .... en net nu gaat Eric ervandoor!!!! Loyaliteit: ok ... maar dan voor iedereen! Na depot 3, waar ’t vrouwtje van Guy, Kristel, de dienst uitmaakt : waar staat de D’Store/Granville 4x4? Die kom ik wat verderop als tegenligger tegen ... Een kangoeroe aangereden??? De bitch tegen het lijf gelopen of beter gereden???

Jos en ikzelf zijn nu op achtervolgen aangewezen.  Snel pikken we een Zwitser en een Amerikaan op .... een sterke Amerikaan. We gaan op zoek naar Eric en Naomi. Onze supportcar snelt voorbij ... wat verderop bieden ze hulp aan Petr Uhlik. Deze ongelukkige wou een fotootje schieten tijdens het fietsen, stelde scherp en reed de kant in! Wat verderop vinden we aansluiting bij een drietal. We blijven samen tot in Chillagoe.  Een schijndemarrage van Eric Vanderaerden werd hoegenaamd niet in dank afgenomen. We lieten de eer aan de dame onder ons, Naomi.  Mijn gezicht sprak boekdelen ... wist Kim mij te vertellen. Dit soort streken vanuit het profpeleton spreken niet voor het wielrennen. Laat sportiviteit in een event als dit zegevieren!

Bart heeft vandaag een puike prestatie neergezet.  We zijn terecht fier .... dat hij in ons clubke zit! Kristof komt even later binnengebold en krijgt prompt een bedankje vanwege Ewald Clavadetscher die hij op sleeptouw had genomen. Dit is sportiviteit waar anderen een voorbeeld kunnen aan nemen!

Nicolas blijft verbeten strijd leveren met VIG Racing teamleden maar hij zit als het ware in de tang. Nicolas werdt vandaag 3de na ploeggenoot Kris Hertsens, Kris leidt momenteel het Master 1 klassement. Kris komt nu al uit voor het NomaDesk team van Peter Geldhof, zelf hier ook als verdienstelijk biker aktief.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Volgend jaar zal Kris trouwens op een Granville fiets toeven! Een groot biker op een groots fietsmerk! Onze Granville hardtails leveren schitterend werk!  Onze supportleden zijn maar al te blij gekleed te zijn in de technische kledij van Lafuma ... de temperatuur gaat stilaan naar 40 celsius.  Wij kunnen gelukkig rekenen op prachtige Gonso kledij ... zodat we het hoofd  koel kunnen houden in het vuur van de strijd ;-) Eenmaal van de fiets biedt onze Buff bescherming tegen een hels brandende zon ... en branden doet ze!!

Enig minpunt: we blijven onze High 5 drank en voeding missen! Verdomde administratie!

 

 

 

 
Powered By Granville Bikes en D'Store