Verslag rit 3: Koombooloomba Dam - Gunnawarra Lagoon PDF Print E-mail

 Aan depot 2 kreeg Kristof het behoorlijk lastig, maagproblemen lagen aan de basis van een sputterende BP trein. Kristof stuurde ons vooruit. Een gestrande Zwitser, Alfred Schabauer, die normaal met de besten meefietst neemt ons zonder verpinken eindeloos op sleeptouw. Bart en ikzelf achten ons gelukkig ... zelf overnemen doet de snelheid zakken. Alfred maalt er niet om .... kilometers lang blijft hij aan kop doorgaan. Een klasbak!

Aan depot 3 verzorgen Kim, Walter en Jan weer uitstekend werk. Bezorgd wordt er naar Kristof gepolst. Ziek? Walter gaat alvast op zoek naar passende medicatie. Onder ons drietjes zetten we onze tocht verder. Ewald Clavadetscher, een kranige Zwitserse ultrasporter, laten we ter plaatse. Het wordt nog een supersnelle laatste 20 kilometer ... tot een sissende achterband bij de Granville van Bart daar anders over beslist. Alfred neemt de reparatie op zich, Bart stuurt me weer op pad in achtervolging op de voorbijrijdende Ewald. Onze supportcar suist ons voorbij ... het zit weer snor bij Kristof, Bart is ook weer aan het fietsen. 

De laatste kilometers worden weer op volle kracht afgehaspeld. De aankomstplaats aan een schitterende lagoon doet alle pijn snel vergeten. De BP trein is veilig het station binnengerold  ... en kan weer rekenen op de voortreffelijke support van Walter, Kim en Jan! Al 3 dagen is het prettig ‘thuiskomen’. Zij zetten zonder verpinken hun beste, allerbeste, beentje voor.

De mannen en vrouwen van D’Store zetten zich niet enkel onbaatzuchtig in voor de teamleden.  Peter Geldhof van NomaDesk en Nicolas Vermeulen en vele andere Belgen kunnen op onze hulp en steun rekenen. Al is de ene steun wat pijnlijker dan de andere ... Peter kan ervan meespreken. Een vuile elleboogwonde dient nu eenmaal deftig gereinigd en ontsmet te worden. Noodgedwongen verkoos Peter verpleegsterhanden van Kim ... en achtte zich gelukkig dat Walter deze taak niet op zich nam.

Morgen een nieuwe kans voor ons treintje?

Luc BP 

 
Powered By Granville Bikes en D'Store