Verslag rit 1: Mareeba - Irvinebank PDF Print E-mail

 Jan, Kim en Walter in de Nissan Patrol, strategisch voorzien van stickers van onze partners, tuffen links van de baan (... een Brits overblijfsel) naar daar.

Op de parking aldaar is het de eerste maal dat bikers, support en bikes zich bloot geven en wees er maar zeker van dat allen, bikers en support en bikes, alsmaar professioneler worden! Het valt ons trouwens op dat titanium hier althans flink aan terrein wint. Onze Granville HTI doet in niets onder ... en staat te schitteren onder de Australische zon! Kenners komen even polsen naar onze bevindingen.

08u30: eenmaal de fietsen in de vrachtwagen kunnen de bikers op de bus voor een busritje van een uur naar Mareeba, alwaar de burgemeester zijn opwachting maakt. Walter overhandigt hem alvast een oorkonde vanwege het gemeentebestuur van Linter. Linter is niet langer onbekend in Mareeba!

11u30: de grote groep bikers worden op gang geschoten voor een eerste pittige rit van 80 km met 1100 hm. De eerste 44 km verlopen op asfalt ... aan een hels tempo. Regelmatig wordt 40 km/u overschreden.  Kristof, Bart en ikzelf toeven in een achtervolgende groep op de leiders. Hartslag komt niet onder de 160 ... een helse start die ons wat onrust inboezemt. De volgende 18 km zijn zeer zwaar:  .... very hard with steep climbs and technical tracks! We hebben het met z’n allen gevoeld. Eindconclusie van Gerhard en Regina kunnen wij alleen maar beamen: ... all together a hard technical stage!

Organisatorisch liep er bij aanvang van deze CT toch nog het een en ander fout: depot 2 was met een mooi bordje aangegeven .... alleen ontbrak het aan mens en materiaal. Een verloren drinkbus en geen 2de bevoorrading liggen waarschijnlijk aan de basis van opduikende spierkrampen. Totaal verkrampt draaide ikzelf in Irvinbank de kampplaats op. Jan leek zijn eerste tetanuspatient te moeten verzorgen. Na de eerste dag is het duidelijk: WE MISSEN ONZE HIGH 5 VOEDING!!!  Wat de Aussies ook mogen beweren van hun ‘Endura’ ..... het kan in de verste verte niet tippen aan het kwalitatief hoogstaand High 5! Ondanks de pracht van dit land en de gastvrijheid van haar inwoners .... blijf ik hun administratie vervloeken!

’s Avonds wisten Jan en Kim de geleverde inspanningen perfekt aan te voelen; Kim had het na de massage in haar typische westvlaams over ‘dikke kutten’. Gelieve mij niet verkeerd te verstaan ... soms heb ik ook mijn twijfels omtrent het plastisch kunnen van het westvlaams ;-)

Balans na 1 dag wedstrijd: alles overleefd, Granville fietsen gedragen zich schitterend, wieleruitrusting is functioneel op en top en onze supportleden zijn de koning te rijk met hun Lafuma kledij. Verder hoop ik sportief nog wat te groeien in de wedstrijd zodat ik de doorgemaakte pneumonie defenitief naar de geschiedenis kan verwijzen en mijn teammaten mee op sleeptouw kan nemen. Er resten ons nog genoeg kilometers !

Luc BP 

 
Powered By Granville Bikes en D'Store