VERSLAG ZONDAG 19 EN MAANDAG 20 OKTOBER 2008 PDF Print E-mail

NO WORRIES!

Zondagochtend nieuwe XT remschijf gemonteerd op Kristof’s  Granville HTI en achterpat van Bart’s Granville Pulse gerecht ... Een inlandse schone(?)van  een lokale bikeshop ‘ The Bikeman’ (vrouw ... man ... is hier nu alles anders??) liet ons rommelen in haar atelier dat amper het niveau van een schroothandel oversteeg. Na een intense speurtocht vonden we tools die op fietsgereedschap leken.  We werden prompt geconsulteerd door locale bikers ter reparatie van hun fiets ;-). Geen gejammer: alle fietsonheil begon te klaren! Later op de avond heeft fietsmechanieker  Micha alles fijntjes afgesteld. Fietsperikelen van de baan!

 

Positief nieuws omtrent de verloren valies: levering in de loop van de dag.  Aan de hotelbalie wist men ons te vertellen dat ze blijkbaar al enkele malen aan onze deur hadden gestaan. Geen nood: om 23u zullen Bart en Kim overgelukkig hun valiesje terugzien! Jan en Kim hebben tot 01u postgevat in de inkomhal van het hotel .... en geen valies gezien! Maandagochtend wist men ons te vertellen dat de valies spoorloos bleek te zijn! Noodprodure werd opgestart: fietskledij werd onderling uitgewisseld ... elk nog 3 stelletjes; Kim werd uit de nood geholpen door t-shirts uit te wisselen, ondergoed werd aangeschaft, het was uitkijken geblazen naar nieuwe helm en fietsschoenen  .... balen en nogmaals balen!!! Vermoedelijk alles kwijt! Qantas veegt dit ‘ongemak’ droogweg van tafel met een schadevergoeding van 100 AUD ofte 60 Euro! Gemoederen lopen hoog op! Dit krokodillenland lijkt hoe langer hoe meer op een apenland ... daar dit niet het enige ‘ongemak’ was en zal zijn.

 

Onze High 5 voeding, besteld vanuit België, vertoeft in qaurantaine . Douane is onverzettelijk! Vanuit Brisbane zal dit nooit op tijd geleverd kunnen worden en de kosten ter vrijgeving lopen flink op. Bemiddeling moet via een Custom Broker ... en ook niet kosteloos! Administratieve afhandeling vraagt geld en veel tijd!! Kennen de Aussies geen Van Quickenborre? Immens veel heisa voor wat sportvoeding!!!!  Druk overleg, gespannen sfeer ... er dreigt heel wat fout te lopen! Om een lang verhaal kort te houden: we besluiten niet langer latijn te steken in een mogelijks leveren van onze High 5 sportvoeding. Torenhoge kosten en vermoedelijk te laat geleverd ... exit High 5 dankzij de onverzettelijkheid van de Australische administratie! Nieuwe denkpiste: een Australisch product ‘ Endura’ zal aangeschaft worden, Gerhard wil ons ook nog uit de nood helpen met een 100-tal Verofit gels .... bang afwachten of dit geen darmperikelen gaat opleveren. Navraag in de Trinity Cycle shop of er geen gevaar van overdosering bestaat (gebruiksaanwijzing is niet erg overtuigend en Endura bevat vrij veel magnesium en natrium .... uitermate geschikt in hete weersomstandigheden) levert een Australisch antwoord op: probeer vandaag 3 lepeltjes in 750 ml en als je morgen dood bent ... is er een probleem! No worries, mate!

De verloren fiets van Jos Kerkhofs is ook nog niet terecht. Een verstuurd pakket van een collega biker was ook nog niet terecht ..... gemoederen worden op de pits gedreven. Dit krokodillenland wordt stilaan echt een apenland!!!

Maandagnamiddag om 14u wacht ons de officiele voorstelling in het Hides hotel. Gerhard en Regina doen hun uiterste best om alles te verduidelijken. Traditiegetrouw blijven vele vragen onbeantwoord en is het voor de meesten een groot raadsel wat hen nu effectief te wachten staat.  Om 17u moeten we terugkeren om de laatste administratieve rompslomp af te werken. In tussentijd toch nog even langs de balie van het hotel en ....... wonder boven wonder: daar is de valies van Kim en Bart!!!!!! Weliswaar met vreemd slotje (in een mum van tijd kapotgeklopt) en een paar doorprikte spulletjes (pakje High 5 EnergySource en een tube zonnecrème .... blijkbaar is elk Belgisch zonneproduct a priori verdacht)

Grote opluchting! Bart en Kim hebben hun spullen terug .... net op tijd. Waar maken we ons in godsnaam druk om? No worries, mate! No worries!

D’Store kledij van Lafuma en Gonso ..... Granville spulletjes, ondergoed, toiletgerief .... alles is terecht. High 5 sportvoeding zit ergens in Brisbane onherroepelijk vast en zal vermoedelijk terug naar afzender gestuurd worden  .... met melding  ‘Not delivered’  ‘Endura’ sportvoeding en drank .... we zijn, noodgedwongen ditmaal,, weer grensverleggend bezig. Bespaar ons aub van enig darmperikel ....

Morgenochtend om 07u45 start een nieuw hoofdstuk ..... let’s get focused!

 
Powered By Granville Bikes en D'Store